Дятел, підкріплений сходами

Дятел, поширений у посушливих районах Північної Америки, є південно-західним еквівалентом більш поширеного пухового дятел. Невеликий та активний, цього дятла легко помітити, але визначити цього члена родини Picidae може досить складно через його схожість з іншими видами та мінливість між підвидами. Дізнатися більше фактів дятел, підтримуваних сходами, може допомогти птахівникам відчувати себе більш комфортно з кожною ідентифікацією, а також краще зрозуміти, що робить цього дятелка таким чудовим.

Швидкі факти

  • Наукова назва : Picoides scalaris (зрідка Dryobates scalaris )
  • Загальна назва : Дятел, що підтримується сходами, Дятел Кактус, Техаський дятел, Дятел Берд, Дятел Сан-Фернандо, Дятел Сан-Лукас
  • Тривалість життя : 4-5 років
  • Розмір : 7, 25 дюйма
  • Вага : .7-1.6 унцій
  • Розмах крил : 11-12 дюймів
  • Статус збереження : Найменша стурбованість

Ідентифікація сходів дятел

Як і всі дятли, дятел, що підтримує драбину, має прямий, кремезний рахунок, а його рахунок чорний. Самці мають трохи довший рахунок, ніж самки, але це може бути дуже важко розрізнити в цій галузі. Ці птахи мають вертикальну поставу, а їх жорсткий хвіст допомагає врівноважити їх положення на стовбурах дерев.

У самців буйно-біле обличчя з горизонтальними чорними смугами. Лоб і потилиця чорні і можуть демонструвати смугасті, а вінець яскраво-червоний, але може проявляти стилінг або плямистість вперед. Горло буф. Верхні частини та крила заборонені чорно-білими, а хребет - чорним. Центральні пір'я хвоста чорні, а зовнішні хвостові пір'я білі з чорними смужками. Нижній проміжок варіюється від грубих до білуватих і демонструє розмиті плями та прокладки, особливо на грудях та боках. Покриви білого кольору білуваті з сіро-чорними смужками.

Самки схожі на самців, але мають чорну крону без жодного червоного забарвлення, а їх обличчя більше білого, ніж чорного. Для обох статей очі темні, а ноги і стопи сіро-чорні.

Юнаки схожі на дорослих птахів. У обох молодих статей червоні смуги в кроні, хоча менш загальний червоний колір, ніж зрілі самці, покажуть. По мірі дозрівання молодих самок вони втрачають це червоне забарвлення.

Ці птахи мають поодиноку різку нотку дзвінка або «піка», а також суворий, кричущий дзвінок дзвінки, який в кінці трохи спускається в такт. Типовий барабанний гучний і швидкий, триває 1-2 секунди з кожним поривом.

Місце проживання та розповсюдження сходів дятел

Ці маленькі дятли воліють відносно посушливі місця проживання і їх зустрічають уздовж затоків струмків та прибережних районів у пустельних районах. Їх часто можна помітити в районах, де ростуть лише невеликі рослини або кущі, а також вони поширені в містах і на передмісті.

Вони зустрічаються на півдні Невади та південно-східній Каліфорнії, у всій південній частині Арізони та Нью-Мексико, а також у західному Техасі. На південь цей ареал птахів простягається через Мексику аж на південь, як півострів Юкатан. Менша популяція зустрічається в Центральній Америці на південь, як Беліз, Гондурас та Нікарагуа.

Шаблон міграції

Драпи, підтримувані драбинами, є цілорічними мешканцями свого ареалу і не сезонно мігрують.

Поведінка

Ці дятли, як правило, поодинокі або зустрічаються парами, хоча невеликі сімейні групи можуть залишатися разом в кінці літа, коли дозрівають неповнолітні птахи, але до того, як вони шукати своїх товаришів та територій пізньої зими та на початку весни. Їх політ є хвилеподібним хвильовим шляхом, і, коли хвилюються, самці піднімуть свої пір'я корони на короткий гребінь.

Дієта та годування

Ці дятли в основному комахоїдні і поїдають широке коло комах та личинок. Наприкінці літа та восени вони також включатимуть фрукти та ягоди у свій раціон, а навесні вони можуть випити трохи нектару, особливо якщо популяція комах невелика, а їжа менше.

Під час вигодовування самки часто бувають вищими в листі, в той час як самці залишаються нижчими і можуть навіть копати мурашок на землі. Ці дятли, як правило, не викопують інтенсивно викопувати під час корму, але будуть збирати, збирати, торкати чи зондувати, щоб знайти комах.

Гніздування

Це моногамні птахи. Як порожнини-гнізда, вони викопують підходяще місце для гнізд або на мертвому дереві або гілці, або у великому кактусі, або соковитих, таких як сагуаро або агава. Гніздові входи, як правило, на відстані 3-30 футів над землею, а самці роблять більшість розкопок, хоча жінки допомагають в проекті.

Яйця та молодняк

Прості білі яйця мають овальну або еліптичну форму, в кожному розплоді є 2-7 яєць. Обидва батьки діляться інкубаційними обов'язками протягом 12-13 днів, і після вилуплення пташенят обидва батьки продовжують годувати молодих пташенят дятла протягом 20-25 днів. Щороку вирощують лише один розплод.

Драпелі, підтримувані сходами, періодично гібридизуються з дятлами Nuttall або волохатими дятлами в районах, де діапазони видів перекриваються. Ця гібридизація може ускладнити правильну ідентифікацію, оскільки маркування стає незрозумілою, а у молодих птахів будуть виявлені риси обох видів.

Збереження дятла

Ці дятли не вважаються загроженими або зникаючими. Їх популяція в цілому стабільна, хоча деякі техаські популяції повільно скорочуються через втрату середовища проживання. Збереження середовища проживання та мінімізація використання пестицидів може допомогти захистити дятлів, що підтримуються сходами, та забезпечити безліч ресурсів для процвітаючого населення.

Поради для птахів на задньому дворі

Ці дятли охоче відвідують подвір’я та сади, які мають надійне джерело води, яке привертає їхню увагу, наприклад, фонтан для пташиної ванни. Вони також відвідають годівниці для соусу, арахісового масла та соняшникового насіння. Мінімізація інсектицидів може допомогти забезпечити адекватне природне джерело їжі для цих дятлів, а ягідні кущі можуть бути хорошими зимовими продуктами харчування. Якщо дозволити вирощуванню корінних кактусів до великих розмірів, це може залучати дятлів, що мають гніздування. Мертві дерева повинні залишатися стояти, якщо безпечно це можливо, щоб забезпечити додаткові місця для гніздування та можливість корму.

Як знайти цю птицю

Хоча дятли, підтримувані драбинами, широко поширені і вважаються поширеними у своєму асортименті, їх все ще може бути складно знайти. Відвідування відповідних прибережних місць існування є надзвичайно важливим, і птахівники повинні ретельно перевіряти великі кактуси та мертві дерева на наявність порожнин гніздування або просвердлених ям, які б свідчили про активність дятел. Спостереження за рухом середнього та верхнього рівнів дерев може допомогти визначити, де дятли можуть бути зайняті.

Дослідіть більше видів у цій родині

Сімейство птахів Picidae - популярне, що налічує понад 250 видів дятлів, пікулетів, гребешків, вогників і флікерів. Пташники, які хочуть дізнатися більше про близьких родичів дятла, що підтримується сходами, повинні ознайомитись з галереєю північноамериканських видів дятел, а також відвідати ці профілі дятел:

  • Складений дятел
  • Великий плямистий дятел
  • Північне мерехтіння

Не пропустіть жоден наш детальний профіль диких птахів, щоб дізнатись цікавіші факти про всі ваші улюблені види!